spabad

Spabad

Något som blivit mer och mer populärt senaste åren är spabad. Detta har absolut sina anledningar, det vet du om du har testat ett. Men många som funderar på att skaffa spabad har frågor värda att tänka på innan. Därför är det smart att fråga folk som vet och som har erfarenhet.

Det finns många olika slags spabad och de har olika prisklasser givetvis. Men något du först borde bestämma dig för är var ditt spabad ska stå någonstans. Vill du ha det inomhus eller utomhus? Det finns både charm och praktiska saker med båda valen. Ett spabad utomhus är väldigt trevligt med anledningen av att man sitter under himmelen. Du kan här också välja lite mer fritt var någonstans på tomten ditt spabad ska stå. Det är dock inte så praktiskt när det ösregnar, då är det mer trevligt att sitta inomhus.

Men hur bestämmer man sig för var någonstans utomhus ens spabad ska stå, givet man väljer att ha det utomhus? Det finns en del saker att tänka på och några saker som ofta glöms bort. För det första bör man tänka på insynen. Det är inte alltid roligt att sitta i sitt spabad om man hela tiden måste hälsa på grannen eller på de som promenerar på en närliggande väg. Man vill gärna ha en egen stund ensam eller tillsammans med någon och inte bli störd när man badar. Därför är det smart att ställa sitt spabad där det är lite insyn och därmed mindre risk för möte med andra. Man bör också tänka på vinden. Under de kalla månaderna går det alldeles utmärkt att bada utomhus i sitt spabad, men det är kallt när det blåser och är minusgrader. Därför är det bäst att ställa spabadet på en plats där det blåser lite. Bor ni vid ett öppet fält eller vid havet så kanske inte utsikten över havet eller fältet ska väga tyngre än vinden. Det är lätt att ändra sig i efterhand.

Statistik visar också att ju längre ifrån huset man har spabadet, desto mer sällan använder man det. Statistik ljuger inte och även om man tänker sig vara undantaget är det dumt att chansa. Givetvis ska man ställa sitt spabad på en plats där den gör sig snygg också. Ett spabad ska smälta in med huset men samtidigt gärna finnas där som en pärla, fullt synlig från huset. Det är något att vara stolt över.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *