Bygg ett snyggt landskap för rollspel.

För att bygga ett spelbara och vackert scenario för rollspel kan du använda tekniker som ofta används vid byggandet av modelljärnvägar. Tänk bara på skalan 😉 

Använda skumplattor eller block för att bygga terräng
Skumplattor är av ekat samma material som din bäddmadras, om än mycket billigare. Skumplattor är mycket enkla att forma, skära och klippa. De är ett utmärkt material för att lägga grunden till ett landskap. Du kan också använda skumblock, som finns i olika former och storlekar. Skumblock och plattor är också enkla att stapla och bara limma ihop för att få de storlekar du önskar.  Skumplattor är utmärkta för att skapa berg, kullar, broar med mera.
Om du vill skapa ett berg, börja med att rita upp och klippa ut formen på ditt bergs bas på ett pappersark. Använd sedan detta som en mall för att rita formen på en skumplatta. Klipp sedan ut den andra formen så att den är ungefär en 2 centimeter mindre i storlek än den första. Använd sedan den andra formen som en mall för den tredje och så vidare, vilket gör varje ny form blir lite mindre i storlek än den förra. Du kan sedan ytterligare “forma” ditt berg genom att flytta formerna lite ovanpå varandra och genom att skära av kanterna på några av formerna lite här och är. När du har fått till den formen du önskar så limmar du bara ihop stapeln. När du är klar med att skapa ditt berg så täcker du det med gipsduk eller en tunn bit nålfilsmatta. Nålfilsmatta hittar du hos matthandlare. Även försäljare av mässmaterial har nålfiltsmattor.

Isoleringsskum
Du kan köpa isoleringsskum i de flesta hårdvaru- och byggvaruaffärer. Efter att den har applicerat isoleringsskum expanderar det och hårdnar till en formation som du enkelt kan forma till med en kniv med tandat blad eller handsåg. Om du använder isoleringsskum så bör du ha i minnet materialet expanderar till ungefär 2-3 gånger sin storleken, så spruta försiktig och i omgångar.

Polyetenbergen
Polyeten kan du köpa i de flesta hobbybutiker och hos välsorterade bygghandlare. Polyeten formar du enkelt med en vass kniv.

Böljande ängar
En sak att komma ihåg är att när du skapar landskap, ängar eller andra naturliga element i ett modellandskap är att de inte behöver vara perfekta. Faktum är att det förmodligen ser bättre och mer realistiskt ut om du inte är för noggrann.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *