lamellgardiner stockholm

Lamellgardiner – lika mycket inredning som funktion

Det finns många olika sorters gardiner på marknaden idag, betydligt fler än för bara några år sedan. Går vi sedan ännu längre tillbaka i tiden, till mitten av 1900-talet så har gardinfronten förändrats dramatiskt. Tekniken bakom gardinerna har inte förändrats särskilt (förutom att motoriserade gardiner introducerats). Men i våra hem och på våra arbetsplatser har vi börjat använda andra gardinmodeller. En av de gardiner som vi sett varit på uppgång de senaste åren är de som kallas lamellgardiner.

Vad är lamellgardiner

Lamellgardiner liknar på flera sätt sina släktingar rullgardinerna. Den stora skillnaden är att skenorna löper lodrätt istället för vågrätt, som de gör på en rullgardin. Dessutom är skenorna överlag bredare på en lamellgardin än på rullgardinen. Den skillnaden i designen gör att lamellgardinen blivit populär som inredningsdetalj. Det är helt enkelt snyggt med lamellgardiner i sitt hem eller på sin arbetsplats. Något som skiljer den från rullgardinen. För du har väl inte hört någon som sagt: ”här delar vi av rummen med en rullgardin, för det är ju himla snyggt”.

Kan man specialbeställa lamellgardiner efter egna önskemål?

Ja, självklart! Det finns flera tillverkare som erbjuder dig att till 100% skräddarsy lamellgardiner efter egna önskemål. Du har möjlighet att själv ange specifika färger, mått och strukturer. Detta för att gardinen ska passa in i det rum du ska ha den i. Så tänk över ditt rum och dina färgval och kombinera den befintliga inredningen med snygga lamellgardiner. Lamellgardiner i Stockholm kan du köpa hos de allra flesta återförsäljare av gardiner. Många rekommenderar GSW, som är en av de ledande tillverkarna av lamellgardiner i Stockholm.

Var passar lamellgardiner?

Även om gardiner från början är till för att hänga i fönster så finns det många olika platser att hänga gardiner. Lamellgardiner passar utmärkt som avskiljare i eller mellan olika rum. Det är som rumsavdelare som du får ut maximalt av en gardin av den typen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *