vattenslangar

Vattenslang – svårare än man tror

Det här med att välja rätt vattenslang till trädgården är alltid svårt. Det är lurigt att veta vad man ska köpa. Det finns många olika tillverkare och modeller, och trots att majoriteten av alla vattenslangar ser likadan ut (ja du kan se den typiska vattenslangen framför dig) så är det allt annat än lätt att köpa den ultimata vattenslangen för dig.

Temperatur som vattenslangen klarar

Olika vattenslangar kan tåla olika temperaturer. Vissa är anpassade för varmare vatten medan andra passar kallare vatten bättre. Fundera på vad du ska ha din vattenslang till. Om det är varmt vatten som kommer strömma genom slangen så kanske det inte är så bra att ha en slang som är anpassad för kallvatten.

Längd

Det är viktigt att du har koll på vilken längd du behöver på din vattenslang. Hur lång ska din vattenslang vara för att du ska kunna nå alla de platser du har behov av. Tänk på att du behöver ha lite spelmarginal för att vara på den säkra sidan. En helspänd slang är inte att rekommendera.

Vattenslangar tål olika tryck

Beroende på vilken vattenslang du köper så tål de olika vattentryck. De vattenslangar som är lite dyrare är ofta tåligare emot det hårda tryck som vatten ibland han ge. Så tänk på det när du ska köpa vattenslangar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *