Bildelar online

Har du någonsin varit med om chocken när bilverkaden säger att du måste köpa en helt ny del till din bil för flera tusenlappar. Va? Hur kan en metallbit kosta 4000 kronor? Lugn, det finns bra lösningar. Att köpa bildelar online är definitivt en prisvärd lösning. Det är lätt att tro att man som bilägare måste acceptera bilverkstädernas priser, och att det är det bästa priset man kan få. Men icke! Att köpa bildelar online är ofta en klart billigare lösning. Dels behöver dessa försäljningsställen inte ha representativa lokaler i samma utsträckning.

Ofta är köpet av bildelar online väldigt förenklat. Du knappar in ditt registreringsnummer på sajten och får direkt upp vilken bil och vilka delar du kan tänkas behöva. Borta är gamla system för att köpa reservdelar online där du måste veta precis vad du ska ha. Behöver du ett nytt fjäderben och knappar in registreringsnumret för en Volvo V70 2,4T årsmodell 2003 så kommer du direkt att få upp passande fjäderben för denna bilmodell. Det hela är så sjukt smidigt att nog aldrig kommer göra annat än att köpa bildelar online igen.

Sedan att priserna nästan alltid är lägre är också en positiv effekt. Beställ dina reservdelar och de skickas nästan alltid samma dag, vilket betyder att du har dem på plats efter en eller två dagar. Nackdelen med att köpa bildelar online så här är att det kan vara svårt att hitta en bilverkstad som vill montera det åt dig. Vissa kräver nämligen att de också får sälja delarna. Det talar inte minst för att det är stora marginaler för många bilverkstäder och deras reservdelar. Det är ingenting annat än en förhandlingsteknik för att du inte ska köpa dina bildelar online i fortsättningen.  Mitt råd är därför att se till att du har någon annan som kan göra själva bytet. Ofta är det inga stora ingrepp som måste göras, bara tidskrävande. Känner du dig osäker kan det dock vara bättre att gå till en bilverkad och få sakerna utbytta där.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *