markiser stockholm

Romarna hade samma markisproblem som vi

Du vet hur det är. Du sitter och jobbar med ett viktigt projekt och plötsligt tittar solen fram mellan molnen. Det första du känner när solstrålarna träffar ditt ansikte är en glädje, men det övergår snart i en irritation då du inser att du inte ser det minsta på din datorskärm. Låter bekant, eller hur?

Ofta bli lösningen att byta plats eller att hänga upp något för fönstret, alternativ dra för en gardin om man har det tillgängligt. Men det är inte alltid det hjälper mot solens starka strålar. Därför kan det vara klokt att installera markiser vid sina fönster, dörrar och altaner.

En markis är en tygskärm som utfällbar. Markisens främsta uppgift är att agera solskydd vid fönster. De finns i olika utseenden, tappningar och funktioner. Vissa modeller vevar du ut för hand medan andra har en automatisk styrning som gör att de fälls ut när det blir soligt.

Hur länge har vi då haft markiser? Jo längre än man kan tro. Redan i romarriket användes en enklare typ av markiser på olika teatrar för att få skugga. Till och med på det mäktiga Colosseum så fanns en markisfunktion för att publiken skulle få skugga under gladiatorkamperna.

Eftersom jag själv är baserad i Stockholm så har jag tidigare letat efter markiser där. Jag märkte att det fanns ett företag som tillhandahöll markiser. Företaget heter Persiennteamet och min uppfattning är att de är väldigt seriösa och markiserna jag köpte höll mycket hög kvalitet. Läs mer om markiser Stockholm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *