Tänk om man ägde en Rolex

Det finns få produkter på marknaden som är djupt förknippade med lyx som det Brittiska/Schweiziska företaget Rolex och deras klockor.  I över hundra år har Rolex tillverkat klockor som överglänser alla konkurrenter på marknaden. Gissningsvis är Rolex det första varumärket som majoriteten tänker på när de hör ordet klocka eller armbandsur.

Rolex grundades officiellt 1908 i Schweiz men registrerades inte som bolag förens 1915. Dock hade grundarna Hans Wilsdorf och hans svåger Alfred Davis redan 1905 ett företag som inriktade sig på klockbranschen.

År 1926 patenterade Rolex en damm- och vattensäker boett, som var världens första. Modellen fick namnet Oyster. Uppfinningen lever kvar i många av Rolex klockor än idag.

Företaget ägs av en privat stiftelse som grundades 1944 när Wilsdorfs hustru gick bort. Wilsdorf lade sedan hela sitt aktieinnehav i stiftelsen. Därför är inte Rolex börsnoterat.

Rolex består av 25-30 modellserier, dessa har ett stort antal möjliga variationer. En av de bästa återförsäljarna av Rolex klockor är My Watch. De har en stor mängd av alla modeller i lager.

Ja tänk om man ägde en Rolex. Själv får jag bara drömma… ett tag till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *