Dags att flytta – Första stora huset

Jag har länge bort i lägenhet och det är nu dags för mig att för första gången flytta in i ett hus. Jag och min sambo flyttade ihop för ett par år sedan och när vi nu planerar för barn vill vi ha ett större hem. Därför har vi under det senaste året letat efter ett passande hus och nästa månad är det dags att flytta in. Det var många olika saker som gjorde att vi bestämde oss för huset. Jag tror däremot att även min sambo skulle hålla med om att utsikten var det som sålde oss på huset. Vi såg många trevliga bostäder men trots att den vi köpte ligger lite avlägset var utsikten helt underbar. Huset ligger lite enskilt och absolut inte nära centrum men trädgården är stor och vi tycker det är nästan helt perfekt.

Men såklart är det lite nervöst att flytta till hus. Eller inte bara så lite, utan faktiskt väldigt nervöst. Man är ju van vid att hyresvärden löser alla eventuella problem som kan tänkas uppstå – från avlopp till saker som går sönder. Nu ligger plötsligt det ansvaret på oss själva. Tänk om något i huset redan är trasigt utan att vi vet om det? Har inte varit såhär nervös sedan jag skulle flytta hemifrån för många år sedan. Men samtidigt är jag väldigt laddad!

Förberedelser inför flytt

Det är nuvarande full fart här i hemmet för att bli helt färdiga inför flytten. Vi tänkte inte innan på hur mycket det faktiskt är att göra när man ska flytta. Vi började med att anlita en flyttfirma och tänkte efter det att vi hade ordnat det viktigaste. Det kan vara sant att flyttfirman är en av de viktigaste sakerna för att flytten ska gå bra. Däremot är det så otroligt många småsaker utöver det. Allting från adressändring till att ordna med försäkring för huset. Det hade inte varit ett problem om det var en adressändring men det blir väldigt många olika. Det var en smart idé att anlita en flyttfirma åtminstone då vi inte känner någon press över själva flytten. Däremot är det dock otroligt mycket att göra runt om.

Eftersom det inte är en väldigt lång flytt behöver varken jag eller min sambo leta efter nya jobb. Hon får faktiskt halverad tid till jobbet vilket är väldigt skönt. Eftersom det är så mycket att göra tror jag inte bloggen kommer bli uppdaterad den närmaste månaden men jag kommer skriva mer när allt är klart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *