Dags att tjäna lite extra stålar

Jag har börjat jobba lite extra, och jag tycker det är helt perfekt. Med ett tillfälligt jobb kan man mycket enklare bli uppsagd, det är sant. Och det finns givetvis många fler negativa aspekter att ta in. Men det finns faktiskt fördelar med att jobba extra med en tillfällig anställning också! Så du som har fått ett jobb där du är visstidsanställd eller liknande och fått chansen att jobba extra, se inte på det med negativa ögon. Det finns mängder med saker att vara nöjd med. Dessutom hade många varit mycket nöjda med att ha det jobbet du har.

Om du istället för att bli heltidsanställd får chansen att jobba extra så ta chansen. Du bestämmer då själv hur mycket du vill jobba. I alla fall i viss mån och definitivt mer än om du hade varit heltidsanställd. Att jobba extra innebär ofta att de ringer in dig när du behövs, men du har inga skyldigheter att jobba om du inte kan eller vill vid tillfället.

Du kan också väldigt enkelt byta jobb om du skulle vilja, eller avsluta din anställning på arbetsplatsen om du börjar studera eller vill resa iväg på långresa. Detta är mycket svårare om du är anställd på heltid. Som du märker finns det flera positiva sidor av att jobba extra. Om du hittar ett annat jobb du hellre vill ha kan du som sagt enklare byta till det, vilket öppnar upp för dig att upptäcka nya branscher, träffa nya människor och testa på att arbeta med olika saker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *