3D Visualisering, vilken grej!

Jag har snöat in helt på 3D Visualisering, det är något som jag absolut skulle vilja lära mig mer om. Ja, du kanske inte vet vad det är för något, men jag tänkte jag skulle förklara det.

3D Visaulisering är ett nytt och modernt sett att skapa och forma bilder av olika slag är 3D visualisering. Det är genom olika program över datorn som bilderna formas. Det går i flera steg.

3D modellering kallas ett av de första stegen inom skapandet av dessa virtuella bilder. Det är här själva grunden för bilden skapas och starten av ett arbete med 3D visualisering påbörjas. Är det ett hus som bilden ska föreställa så är det här huset framställs. Vanligtvis får skaparna en skiss eller ett fotografi som de arbetar efter, men de kan också skapa utan ramar eller mallar. Efter detta steg är inte bilden speciellt verklighetstrolig. Den kommer föreställa ett hus men inte mer än det. Arbetet med att skapa en verklighetstrolig aspekt sker i en av de sista stegen av skapandet.

Ett utav de sista stegen inom 3D visualisering kallas 3D rendering. Det är här förfiningen och den sista slipningen görs. Man brukar säga att bilden för liv genom 3D rendering. Under tidigare arbete har grunden lagts och själva formen av objektet på bilden framställts. Att få bilden att se verklighetstrolig ut, precis som det riktiga objektet eller på det sättet som önskas av ett icke existerande objekt, krävs rendering. Det är många saker som spelar stor roll. Ljus, färger, omgivning, ljus och färger på omgivningen och skuggor. Mängder med fler exempel finns att skriva ned.

 En synnerligen modernt och nytt sätt att frambringa bilder av olika föremål. Tekniken utvecklas ständigt. Företag som erbjuder denna tjänst, exempelvis Studio 3D, utvecklas i takt med att tekniken förbättras. Marknaden för denna tjänst har växt mycket den senaste tiden och vem vet vad framtiden har i sitt sköte. Ett är dock säkert, de resultat som 3D visualisering bringar är fantastiskt och efterfrågan av detta kommer högst troligen att öka.

Bilden längst upp är givetvis inget foto utan en 3D visualisering, men visst ser det äkta ut?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *