Bildelar online – Var klimatsmart för en billig peng

För några månader sedan gick min bil sönder. Det var egentligen inte så konstigt då den hade rullat strax över 30,000 mil men där tidigare ägare bara behövt fixa petitesser som kamrem, tändstift och däckbyte. Men ibland är olyckan framme som den var för mig, och senare fick jag erfara att bildelar online är ett riktigt bra val för att åtgärda problem. Tänkte i detta inlägg ta tillfället i akt att prata om vad som hände men även tankarna kring reparation av bilen.

Svart rök och blickar

Jag och tjejen har vänner vars barn skulle ta studenten. Himlen var blå och stämningen var fantastisk. Även om vi såg till att vara där över två timmar före själva utspringet så var alla parkeringar i anslutning till skolan redan fulla. Inte nog med det så var även vägarna i stan fyllda med trafik. Jag tror att genomsnittshastighet låg på 5 km/h när folk var på ständig jakt efter en parkeringsficka. Mitt i allt stök och kaos så lossnade såklart avgassystemet (inklusive ljuddämparen) på vår bil. Svart rök vällde ut och den förde mycket oväsen vilket ledde till många blickar.

”Hur ska vi gå till väga?”

Bogseringen var därmed ett faktum. Något som däremot inte var ett faktum vid det tillfället var att vi skulle köpa bildelar online. Senare den dagen var det studentmottagning. Det var när vi berättade historien och frågade hur vi skulle gå till väga, som en av gästerna erbjöd sig att reparera bilen. Han förklarade att jag kunde fixa bildelar online och att han sedan kunde reparera vår bil. När vi väl utforskade bildelar online så blev det uppenbart att det var det självklara valet. Då det fanns så många bildelar i bra skick till en så bra peng så kan man inte finna en anledning att köpa sprillans nya bildelar online. Dessutom så är återvinning miljövänligt, vilket gör det ännu mer frestande såklart. Nu rullar bilen på som vanligt igen och vi är nöjda. Det blev en ganska lyckad student ändå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *